Kan ik het wel?

Ik ben niet sportief en/of heb nog nooit hardgelopen. Kan ik meedoen?
Ja zeker! Het Yakult Start to Run programma is voor iedereen. Mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en sportievelingen. De trainers zorgen dat iedereen op eigen niveau traint. Kom anders kennismaken op onze proeftrainingen. Check of er op jouw locatie een proeftraining gegeven wordt. Niet? Ga dan gewoon naar de eerste training en ga lekker meedoen. Schrijf je direct daarna in, dan ben je nog op tijd om alles mee te maken! 

 

Wandelen! Vind je jezelf nog niet fit genoeg om mee te doen met Start to Run of ben je minder belastbaar (zie onderstaande bullets) dan is het soms slimmer om te beginnen met wandelen. Hier vind je leuke wandelgroepen om je conditie mee op te bouwen zonder dat je direct begint met hardlopen. 

Twijfel je over je gezondheid? Lees dan verder of een sportmedische keuring wat voor jou is.

Wanneer is een sportmedische keuring slim?
Ben je ouder dan 35 jaar en heb je langere tijd niet gesport, of heb je risicofactoren voor hart- en vaatziekten? Dan is het verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen.

Heb je een fors overgewicht (een BMI van > 27,5 < 30) dan is het verstandig om te beginnen met andere, minder belastende sporten voor zo’n 2 à 3 maanden. Zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Hierna kun je voorzichtig beginnen met hardlopen. Berekenen hier jouw BMI.

Heb je een BMI  van 30 of meer, of een chronische hart- of bloedvatziekte of aandoening? Dan is het zeker verstandig om een sportmedisch onderzoek te laten doen voordat je gaat sporten. 

Ben je gezond, jonger dan 35 jaar en je hebt geen hart- en vaatziekten in je familie, dan kun je rustig beginnen met hardlopen.